גורמי סיכון לחולי COVID-19 שיחוו את המחלה באופן קשה יותר כוללים מצבים קיימים: השמנת יתר, סוכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם (CVD), אי ספיקת לב, יתר לחץ דם, רמה נמוכה של חמצן בדם וסרטן. בנוסף פריטין, C reactive protein (CRP) ו- D-dimer ברמות גבוהות.
היפראינסולינמיה, מכנה משותף ל CVD, יתר לחץ דם ושבץ מוחי, מספק מנגנון פעולה אפשרי. מאפיין של כל המחלות הוא יצירת קרישי דם. המדע הבסיסי מספק אלגוריתם תיאורטי לניהול המחלות על ידי המטפלים.
הפעלת ויטמין D דורשת מגנזיום. חולים עם COVID-19 שיש להם גם היפרגליקמיה ו / או היפראינסולינמיה צריכים דיאטה מוגבלת פחמימות, עם שימוש מוגבל בתמיסות דקסטרוז תוך ורידיות. דרגה / רמת ההגבלה נקבעות על ידי בדיקה סדרתית של גלוקוז בדם, אינסולין וקטונים. יש לתת מגנזיום משלים, ויטמין D ואבץ. על ידי יישום דיאטה מגבילת פחמימות, שלושה מגורמי הסיכון העיקריים – היפראינסולינמיה, היפרגליקמיה ויתר לחץ דם – שמגבירים את הסיכון לדלקת, לקרישה ולטרומבוזיס מטופלים במהירות. לקריאת המאמר המלא